Të gjitha kategoritë

Lajme

Shtëpi> Lajme

Cilat janë masat paraprake për përdorimin e teheve të sharrës me diamant?

Koha: 2023-02-23 Goditjet: 89

1. Kur vendosni tehet e sharrës në fabrikat e gurit, shumë fabrika do t'i vendosin tehet e sharrës direkt në dysheme. Kjo nuk është një praktikë e mirë. Praktika e duhur është të varni tehun e sharrës së diamantit vertikalisht në një raft të thatë dhe të shmangni vendet e lagura. Asnjëherë mos e vendosni tehun e sharrës me diamant të rrafshët në dysheme ose në një raft, vendosja e sheshtë do të çojë në deformim të tehut të sharrës së aliazhit dhe gjithashtu mund të shkaktojë rënien e tehut gjatë prerjes. Ana e poshtme e tehut të sharrës nuk është e favorshme për prerje pasi do të ketë një ndikim serioz në kokën e tehut e cila është në kontakt me tokën.

2. Kur përdorni, ju lutemi mos e tejkaloni shpejtësinë e specifikuar, sa më e lartë të jetë shpejtësia e linjës, në prerjen e disa fortësisë ose gurit gërryes, do të ketë një rënie në mprehtësinë, koka e prerësit është e barabartë me situatën e bluarjes. Dhe nëse klienti blen produktet e zakonshme të tehut të sharrës të kompanisë Linxing, jo më shumë se 260 rpm është më mirë, shpejtësia shumë e lartë do të prodhojë amplitudë të madhe dhe do të ketë kërkesa më të larta për materialin e nënshtresës së tehut të sharrës, nëse keni nevojë për teh sharre me diamant me shpejtësi më të lartë, ju lutemi na kontaktoni për personalizim.

3. Teh sharrë diamanti në procesin e përdorimit normal të prerjes, operatori duhet të sjellë mburojë mbrojtëse, doreza, helmetë, këpucë për mbrojtjen e punës, syze mbrojtëse dhe pajisje të tjera mbrojtëse. Nëse ka një sasi të madhe pluhuri, një maskë është gjithashtu e domosdoshme.

4. Në instalimin e tehut të sharrës diamanti, së pari duhet të konfirmoni performancën e makinerive prerëse, përdorni, së pari lexoni udhëzimet e makinës, në mënyrë që të mos instaloni gabim, të shkaktojë aksidente. Veçanërisht për instalimin e tehut të sharrës në këtë pjesë të funksionimit, ndiqni me kujdes manualin e funksionimit në përputhje me standardet dhe procedurat e instalimit.

5. Gjatë instalimit të tehut të sharrës me diamant, duhet së pari të kontrolloni nëse tehu i sharrës është i plasaritur, i shtrembëruar, i rrafshuar, i humbur dhëmbët dhe dukuri të tjera përpara se ta instaloni. Nëse ndodh situata e mësipërme, ju lutemi na kontaktoni në kohë. Mos vazhdoni të instaloni dhe përdorni produktin me probleme për të shmangur shkaktimin e problemeve të mëdha të prerjes.

6. Dhëmbët e tehut të sharrës diamanti janë shumë të fortë dhe të mprehtë, ndalojnë përplasjen, rënien në tokë, duhet të mbahen lehtë dhe të vendosen lehtë. Kur lëvizni, rekomandohet të lëvizni vertikalisht. Nëse tehu i sharrës është me diametër mesatar, është më e sigurt të mbani kontrollin e brendshëm me njërën dorë dhe të mbani pjesën e poshtme me tjetrën. Në rastin e teheve të mëdha të sharrës, kur lëvizni me një vinç udhëtues, këshillohet gjithashtu të lëvizni vertikalisht me anë të një litari rreth shpimit.

Pas montimit të tehut të sharrës, sigurohuni që vrima të jetë e fiksuar fort në fllanxhën e tavolinës së sharrës. Nëse ka një rondele, duhet të vendoset copë litari; më pas, shtyjeni butësisht tehun e sharrës me dorë për t'u siguruar që tehu të mos lëkundet në mënyrë të çuditshme gjatë rrotullimit. Nëse nuk jeni të sigurt nëse tehu i sharrës po dridhet, mund ta ndizni makinën për një periudhë prove për t'u siguruar që makina dhe tehu i sharrës funksionojnë normalisht përpara se të vendosni gurin.

8. Drejtimi i prerjes i treguar nga shigjeta e tehut të sharrës së aliazhit duhet të jetë në linjë me drejtimin e rrotullimit të tavolinës së sharrës. Është rreptësisht e ndaluar instalimi i drejtimit të kundërt, drejtimi i gabuar do të çojë në humbjen e dhëmbëve, apo edhe aksidente më të rënda të prerjes. Kryesisht për shkak se koka e tehut të sharrës në fabrikë në buzë të hapur, nëse ka drejtim të kundërt të prerjes, diamanti i ekspozuar jo vetëm që nuk është i lehtë për të prerë gurin, por i lehtë për t'u çarë duke rezultuar në mungesën e pjesëve të ekspozuara, hapësira e prerjes është e pamjaftueshme. për të prerë guri nuk mund të lëvizë ose pa shtrembërim teh dhe situata të tjera.


prev kthehu te lajmetKthehu tek Lajmet Tjetër

Kategoritë e nxehta